Po stavbě plzeňského obchvatu má motorest, ve kterém se ocitneme ve čtvrtek 16. dubna, problémy. Lidí méně, chtělo by to zlepšit. Proto jede majitelka paní Podaná do Café Imperial naplánovat návštěvu Zdeňka Pohlreicha.

foto TV Prima

Oficiální text TV Prima praví o tomto dílu:

Vaše maminka obědvá v Zátiší, proč ne vy
Tak právě podobný pouták podle Zdeňka Pohlreicha dosud chyběl tomuto motorestu s exteriérem z dob dřevních socialistických časů, který se nachází tři kilometry od výjezdu z Plzně a asi půl kilometru od výjezdu z D5 na Rozvadov. Restaurace Lesní zátiší dnes odpovídá svému názvu více, než by si přála. Toho klídku je v podniku, který disponuje padesáti místy, až příliš. Dálnice vzala zájezdní hospodě hosty, jejich úbytek je znát.

Proto se její majitelka Jana Podaná obrátila na šéfa Café Imperial, aby posvětil její zatím nerealizované nápady, upozornil na rezervy a podíval se na zoubek ekonomice jí tak drahého (jak srdci, tak peněžence) podniku.

Velké srdce paní Podané bije pro její téměř rodinnou restauraci. Jenže to nestačí. Situace je vážná, nikoliv zoufalá…
Paní Podaná má poměrně vysoké mínění o kuchyni i personálu Lesního zátiší. Má čisté svědomí ohledně přípravy jídel z čerstvých a původních surovin. Žádné polotovary, poctivá domácí kuchyně! Restaurace má poměrně početný personál – sedm lidí, hlavní provozní je majitelčin bratr, který má letité zkušenosti z vlastního podniku. Také kuchaři jsou zkušení praktici s nápady a celkem ideálně se doplňují – šéfkuchař Robert rád vaří minutky, kuchařka Vendula zase klasiku jako od maminky. Ostatně tento slogan je v Zátiší hodně frekventovaný.

Co na to ale Zdeněk Pohlreich? Ocenil majitelčin citový interes ve vlastním podniku, méně už příliš přátelský vztah k podřízeným, kterým nechává příliš volnou ruku a chce s nimi tvořit jakousi pseudorodinu. Líbila se mu i část nápadů, které vyklíčily v hlavě paní Jany: nabídnout obědy okolním podnikům nebo znovunavázat reciproční spolupráci se sousední benzinovou pumpou...

více na stránkách TV Prima a na našem webu už ve čtvrtek po uvedení sedmého dílu :)

0 komentářů